Woning taxeren

Indien u een ander huis koopt, wil de bank graag weten wat de waarde van uw nieuw gekochte woning is. Ook als u uw huidige hypotheek gaat oversluiten is er een taxatierapport nodig van uw huidige woning. Bij een voorgenomen verbouwing kunnen wij rekening houden met een eventuele waardestijging en de waarde vaststellen na verbouwing.

De bank verlangt dan een rapport van een beëdigde en/of gecertificeerde makelaar/taxateur ingeschreven bij de Stichting VastgoedCert, kamer Wonen/MKB.
Veel geldverstrekkers nemen uitsluitend genoegen met een rapport van een taxateur die is gevestigd in de regio/plaats waarin de woning is gelegen en bovendien lid is van een branchevereniging. 

Aarnoutse Makelaardij B.V. voldoet aan al deze eisen. Mede door onze jaren ervaring in onze beide werkgebieden kunnen wij een betrouwbaar rapport voor u samenstellen. Ook mogen wij taxeren voor de Nationale Hypotheek Garantie en zijn wij aangesloten bij het NWWI. De kosten van een taxatie benodigd voor een hypotheekaanvraag zijn bovendien fiscaal aftrekbaar voor uw aangifte inkomstenbelasting. Ook voor het taxeren hebben wij interessante tarieven.

Vaak regelt uw bank of tussenpersoon de taxatie, maar welke kosten worden hiervoor in rekening gebracht? Vraag ernaar en houdt de tarieven van ons kantoor hierbij in gedachte.
Een uitgebreid rapport wordt meestal de eerste werkdag na de opname van de woning aan u verstuurd.

Geïnteresseerd? Vul formulier in onder contact of bel voor een afspraak of aanvullende informatie

Taxatie opdracht

Aarnoutse Makelaardij Drechtstreek

Aarnoutse Makelaardij Halderberge